Джаз музикантът Илко Илиев представя нова книга – „Габрово. Джаз и още нещо“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровският джазов музикант, аранжор и композитор Илко Илиев ще представи новата си книга „Габрово. Джаз и още нещо. Хронология – факти – събития“. Премиерата ще бъде на 21 декември 2021 г. от 17:30 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“ Габрово.

„Габрово. Джаз и още нещо“ е разказът на музиканта за пътя на тази изключителна музика в нашия град. Илко Илиев ни представя документиран разказ за оркестри и музиканти с успехи в престижни национални и международни джаз-фестивали, давали не един път повод за гордост на габровската музикална общественост, както и за местни институции, подкрепяли през годините подобна дейност. Книгата е предназначена за широк кръг читатели.

Илко Илиев. „Габрово. Джаз и още нещо“

Кой е Илко Илиев?

Илко Илиев е габровски джазов музикант, аранжор, композитор. Част е от „Биг бенд Габрово”, „Диксиленд Габрово”, „Суинг дикси бенд Габрово” и др. Автор е на книги и публикации в периодичния печат.

Започва професионалната си музикална кариера в Габрово в състава на Духовия оркестър към читалище „Априлов-Палаузов“ през 1967 г. От януари 1968 г. постъпва в състава на Естрадния оркестър към Окръжния съвет за изкуство и култура. Част е от състава и проявите на Естраден оркестър към Общински съвет за култура – Габрово, „Биг бенд Габрово“, „Оркестър Габрово“, „Диксиленд Габрово“ и „Суинг дикси бенд Габрово“. След 1990 г. е създател на няколко нещатни джазови оркестри в Габрово – „Биг смайлс бенд“, „Б 15+“, „Джаз класик бенд“.

Повече за биографията и дейността на Илко Илиев четете в Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki ТУК.

В Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki може да откриете няколко статии на музикална тематика, подготвени със съдействието на Илко Илиев:

Естрадни и джазови оркестри в Габрово

Статия за Манол Цоков


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.