Дом на културата - Габрово

Израелският младежки оркестър и хор на град Петах Тиква ще изнесе концерт в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Дом на културата - ГабровоИзраелският младежки оркестър и хор на град Петах Тиква ще гостува в четвъртък, 9 октомври, в Габрово. Концертът ще се състои в Дом на културата „Емануил Манолов“ на 9 октомври, четвъртък, от 19.00 часа. Входът е свободен.

На посещение в Габрово ще дойде лично кметът на  Петах Тиква – Ицик Браверман.

Посещението им в България е в чест на българските пожарникари и главен комисар Николай Николов и ангажирането им в спасителна операция по време на пожара в израелската планина Кармел. Той избухва през месец декември 2010г. и е най-големият в историята на Израел. Унищожава 12 000 акра гора, около пет милиона дървета и почти половината от природния резерват в планината. За възстановяването на района ще са необходими десетилетия, а щетите се оценяват на 454 милиона долара.

Оркестърът и хорът ще изнесат концерти в общо пет български града. Турнето се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова и н. пр. Шаул Камиса Раз, посланик на държавата Израел в България.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.