Изложба „Неофит Рилски – патриарх на българските учители” в Музея на образованието

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Изложба в НМО „Неофит Рилски – патриарх на българските учители”Изложбата „Неофит Рилски – патриарх на българските учители” може да бъде разгледана през април в Националния музей на образованието в Габрово. Тя е част от инициативите на музея за отбелязване 180-годишнината на новобългарското образование.

Изложбата проследява жизнения път на отец Неофит, като специално място е отредено на престоя на Неофит Рилски в Габровското училище. Благодарение на авторитета, ерудицията и способностите на възрожденския педагог за кратко време Априловото училище се превръща в първия светски културно-просветен център в пределите на България.

Заявки за посещение се правят на тел. 066 806 461.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.