Радослав Първанов представя „Аз съм Българка!“ на открито в „Етър“-а

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Изложба „Аз съм Българка!“ на Радослав Първанов в ЕМО „Етър“ © Радослав Първанов

Младият габровски фотограф Радослав Първанов представя изложба в Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово –  „Аз съм Българка!“ – на българската земя и под българското небе“. Символично или не, фотографът ни черпи с откриването на изложбата точно на рождения си ден 31 август.

Откритата фотографска експозиция ще посреща гостите при юбилейното честване на 55 години от създаването на „Етър“, както и по време на Международния панаир на традиционните занаяти, който ще се проведе на територията му от 6 до 8 септември т.г., споделя фотографът.

Изложбата включва в обща площ от почти 50 квадратни метра над 60 цветни фотоса от първата част на Национален проект „Аз съм Българка!“ и „Аз съм Българка!“ – Продължението. 15 двустранни постамента показват прецизно подбраните сюжети и историята на идеята, както и нейното бъдеще.

Първите две части на проекта са изложени хронологично и в пълния си блясък с цветни снимки в портретна ориентация с размери 1 метър  височина. Идеята е иконичния образ на българката в богата народна носия да бъде внушителен и въздействащ, достатъчно достъпен за окото на зрителя, а също и да разказва историята, която съпътства заснемането му на знаково за българите място.

Изложбата на Радослав Първанов може да бъде разгледана до края на месец септември в ЕМО „Етър“, а през следващата година експозицията „Аз съм Българка!“ – на българската земя и под българското небе“ ще се постарае да гостува в още много кътчета на Родината.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово и габровките в проекта „Аз съм Българка!“ на фотографа Радослав Първанов


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.