"Здравословно и безопасно лято" в Габрово

За първи път в Габрово: „Здравословно и безопасно лято“ в парк „Маркотея“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Здравословно и безопасно лято" в Габрово
„Здравословно и безопасно лято“ в Габрово

Парк „Маркотея“ в Габрово ще събере работилници, насочени към здравословния начин на живот и здравословното мислене на децата и младежите. Инициативата под надслов „Здравословно и безопасно лято“ е на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

„Здравословно и безопасно лято“ е ежегодно събитие на ДАЗД, но в Габрово то ще се проведе за първи път. Организатор и координатор на събитието е ученичката от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Рая Топузакова – зам.- представител на област Габрово в държавен консултативен орган „Съвета на децата“.

Събитието с вход свободен ще се проведе на 22 юни от 16:00 до 21:00 часа в парк Маркотея. Основната възрастова група е 5-18 години, но дейностите са адаптирани за всички поколения. Работилниците ще повтарят дейността си многократно, за да може всеки желаещ да се включи. Събитието ще завърши с концерт на Музикална школа „Звезди в Аванс“ и огненото шоу на Fire Shadows.

Очакват ни презентации, кратки интерактивни лекции, въжени конструкции, танци, упражнения, спорт, йога, информация, дегустация и приготвяне на здравословни храни и напитки и игри от състезателен характер.

РАБОТИЛНИЦИТЕ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ:

● Зумба танци – Спортен клуб Троя „Зумба с Васи“
● Йога – Йога център Габрово
● Приготвяне и свободна дегустация на здравословна храна
● Въжени конструкции
● Профилактика на гръбначни изкривявания – РК Габрово
● Спорт & fitness
● Състезателна игра с награди
● Детски кът и игри за малките

Събитието се осъществява чрез партньорството между Съветът на децата към ДАЗД, Община Габрово, РУО Габрово, ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“, Gabrovo Daily, Ротари Клуб Габрово, Сдружение ИМКА, ОБМСНВ, МШ „Звезди в аванс“, FIRE SHADOWS, Photoplace.Club, Yoga Center Gabrovo, Спортен клуб „Троя“ и фреш бар „Магданоз“.

Габрово Daily е медиен партньор на „Здравословно и безопасно лято“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.