Обществен клуб Фурна - Габрово

Живата седянка учи как се присаждат дървета

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обществен клуб Фурна - ГабровоНа жива седянка за пореден път канят в Обществен клуб фурна в Габрово – на 11 февруари от 18 часа. Организаторите споделят, че на живата седянка ще продължи шиенето на цървули. Гостите на клуба фурна ще си припомнят и за инициативата на НЧ „Христо Ботев-2008“ с. Гарван – проектът „НеЗабравено имане“.

„Ако през изминалата година сте подготвили за ашладисване някое от вашите дървета (дивачка или друго) в двора, не пропускайте живата седянката, за да разберете кога и как може да си вземете калеми от маркираните стари дървета (местни сортове). През пролетта и лятото местната общност от село Гарван ще посреща всеки желаещ, които иска да се научи как да присажда. На седянката ще научите за безценните местни сортове овошки и как може да помогнете в тяхното опазване и възстановяване“, разказват организаторите.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.