„Жалки тъпанари“ и „Квартет“ гостуват на „Смешен филм фест“ днес

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Филмът "Квартет" на "Смешен филм фест" Габрово„Жалки тъпанари“ и „Квартет“ са филмите от конкурсната програма на „Смешен филм фест“, които очакват габровци днес в зала „Възраждане“.

Руският филм „Жалки тъпанари“ на режисьора Александър Якимчук разказва за мияча на коли по прякор Пенза, на който не му върви особено в живота, по образование е изкуствовед и не разбира нищо от обири. И как не, като се стеснява дори да се запознае с момичето, в което отдавна е влюбен. Но животът го сблъсква с двама бандити, за които всичко това е без значение, тъй като спешно им трябва човек, който е наясно с изкуството и може да ограби галерия. По стечение на обстоятелствата точно Пенза се оказва подходящият човек за тях.

Александър Якимчук е роден на 16.02.1968 г. в Ленинград. Посвещава много време на работата си над документални филми в Таджикистан, Дагестан, Индия и др. Един от създателите на киностудията “Аpсенал-тв”. Режисира също телевизионни предавания и музикални клипове.

Режисьор на английския филм „Квартет“ е известният американски актьор Дъстин Хофман. Сценарият на филма е по пиесата на Роналд Харуд.

Седемдесетгодишният Дъстин Хофман дебютира като режисьор с този очарователен, забавен и проницателен филм, в който четирима възрастни оперни певци се събират заедно в старчески дом. Отдавнашните обитатели Реджи, Уилфрид и вечно забравящата Сисили са редовни посетители на годишния концерт в чест на рождения ден на Верди. Ненадейно се появява старата тръпка на Реджи – Джийн. И без друго крехкото равновесие в групата е заплашено от неразрешени проблеми между двамата, както и от примадонските прищевки на Джийн. Роналд Харуд (носител на „Оскар“ за “Пианистът”) е написал изключително забавен текст, който пресъздава играта на ръба между самоувереността и несигурността на тези възрастни артисти. Хофман успява да се докаже като умел режисьор, изтръгвайки великолепни изпълнения от актьорите.

„Квартет“ печели наградата на публиката на кинофестивала в Чикаго, има номинация за „Давид на Донатело“ за европейски филм; номинация за „Златен глобус“ за комедийна актриса на Маги Смит; номинация за Британската независима филмова награда за поддържащ актьор на Били Конъли.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.