Димитровден в Етъра, 2014

Етъра ще отпразнува Димитровден с атрактивна седянка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Димитровден в Етъра, 2014АЕК „Етър“ ще отбележи края на пролетно-летния обреден цикъл на Димитровден, 26 октомври, научи Габрово Daily. От 11:30 ч. НЧ „Съзнание 1907“ от гр. Попово ще представят седянката „Рогозченка“, която представлява плетене на рогозки, както и на други изделия за бита от царевична шума. Участниците от поповското читалище ще запознаят публиката на Етъра с характерния песенен фолклор от региона им.

Любопитни факти за АЕК „Етър“ вижте в Онлайн енциклопедия Габрово тук.

Денят на свети Димитър е сред най-значимите празници в традиционния календар, тачен и почитан наравно с Гергьовден. Казано е, че „Свети Димитър носи зима, а свети Георги води лято“. На Димитровден ще се постави началото на зимните празници.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.