Есенен салон на габровските художници в ХГ "Христо Цокев" Габрово

ХГ „Христо Цокев“ открива Есенен салон на габровските художници

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Есенен салон на габровските художници в ХГ "Христо Цокев" Габрово
Есенен салон на габровските художници в ХГ „Христо Цокев“ Габрово

Художествената галерия „Христо Цокев” ще открие традиционната изложба „Есенен салон” на художници от Габрово и региона. Събитието е на 23 октомври 2018 г., вторник, от 17:30 часа в зала „проф. Минчо Минчев”.

Осемнадесет автори от област Габрово с 31 творби в живопис, графика и скулптура са представени в изложбата. Наред с познатите имена като Ема Вертерова, Николай Цветанов, Анелия Бояджиева, Симеон Абанос,  участват и млади автори, сред които Христина Дренска – Тита, Мариана Манева, Деян Боев, Невена Екимова.

Художествената галерия „Христо Цокев” ще откупи едно от произведенията на стойност  500 лв. Отличеният автор ще бъде  определен от жури от СБХ и ХГ „Христо Цокев”, като наградената творба ще остане във фонда на галерията.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.