ЕМО "Етър" Габрово

ЕМО „Етър“ – единствената българска организация в международната мрежа „Микеланджело“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Фондация за творчество и занаятчийство „Микеланджело”
Фондация за творчество и занаятчийство „Микеланджело”

Етнографски музей на открито „Етър” Габрово вече е част от партньорската мрежа на фондация за творчество и занаятчийство „Микеланджело”. ЕМО „Етър“ е единствената българска организация в мрежата, както и единственият музей в нея.

„Микеланджело” е международна организация с нестопанска цел, която се стреми да стимулира и популяризира творчеството и майсторския подход при изработката на различни изделия. Част от партньорската мрежа на фондацията са институти и неправителствени организации от Италия, Англия, Нидерландия, Унгария, Гърция, Франция, Дания, Ирландия, Португалия, Румъния, Швеция, Швейцария и Испания.

През ноември 2016 година Жаки Рей, ръководител на отдел „Стратегически отношения” във фондация „Микеланджело”, се среща с директора на ЕМО „Етър” доц. д-р Светла Димитрова. По време на разговора става ясно, че мисията и целите на неправителствената организация са в унисон с философията, която екипът на българския музей на открито прилага в дейността си.

„Много сме благодарни да узнаем, че организации като вашата са се посветили да подкрепят занаятчиите и изящното майсторство. Доволни сме, че ЕМО „Етър” е отворен към сътрудничество с нас”, пише Генералният секретар на „Микеланджело” Барбара Труан.

 

„Способността да създадем нещо със собствените си ръце е най-силния начин да изразим себе си. Създаването на нещо наистина стойностно се базира на шест принципа – култура, наследство, върхови постижения, майсторски умения, творчество и връзка между създателите и собствениците”, вярват създателите на фондация „Микеланджело”.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.