Лазарки в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър

„Етър“-а обявява надпревара за гиздави лазарки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лазарки в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър
Лазарки в ЕМО „Етър“ © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито „Етър“ Габрово обявява надпревара за гиздави лазарки. Конкурсът ще се проведе на 3 април 2019 г. от 15:00 ч. в конферентната зала на „Тера мол“.

Ако си усмихната, игрива и талантлива, на възраст от 14 до 18 години,  ти имаш всички качества да участваш в НАДПРЕВАРАТА за гиздави лазарки – споделят от музея на открито.

25-те най-артистично представили се девойки ще станат част от традиционната инициатива на „Етър“-а „Училище за лазарки”, което ще се проведе от 8 до 19 април 2019 г.

Училището за лазарки включва изучаване на обредни песни и танци, с които хората в миналото са посрещали един от най-красивите пролетни празници – Лазаровден.

За да се запишете за надпреварата на 3 април, трябва да се обадите на тел. 0883 388 379 / 0884 772 415.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.