Коледари в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър

„Етър“-а прави „Училище за коледари“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Коледари в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър
Коледари в ЕМО „Етър“ © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово прави „Училище за коледари“. Инициативата стартира от 15 ноември и ще продължи до края на декември, съобщават от музея.

Целта е да се намерят млади и ентусиазирани младежи, които предварително да се запознаят със същността на обичая и да разучат коледарски песни и благословии, с които да огласят Етърската чаршия. Всички участници в „Училището за коледари“ ще се включат и във възстановката на обичая коледуване в ЕМО„Етър“. Тази година тя ще бъде на 26 декември от 11:30 и 13:10 часа.

Ако искате да станете част от етърската коледарска дружина, запишете се в инициативата „Училище за коледари“ на телефон: 0884 772415 – Л. Иванова, музеен педагог.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.