Коледари на Етъра

„Етър“-а кани на коледуване на 26 декември

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обичаят коледуване ще бъде пресъздаден в Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово на 26 декември. Възстановките ще бъдат от 11:30 и от 13:30 ч., съобщават от музея.

В коледуването ще се включат младежите, които бяха част от образователната програма „Училище за коледари“. Етнографският музей на открито „Етър“ в Габрово направи обучението за трета поредна година.

Коледуването е най-важният момент, изпълняван след полунощ на Бъдни вечер. Народът ни казва, че ако не минат коледари, „ялова ще е годината”, всичко ще върви не както трябва. Затова всяко семейство се подготвя да ги посрещне като най-чакани гости. Тяхната благословия е като заклинание. С коледарите във всеки дом влизат плодородието и благополучието.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.