Саковата къща в ЕМО "Етър" Габрово

ЕМО „Етър“ победи – това е „Духът на България“ в Годишните награди в туризма

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Саковата къща в ЕМО "Етър" Габрово
Саковата къща в ЕМО „Етър“ Габрово © ЕМО „Етър“

Етнографски музей на открито „Етър” – Габрово е победителят в категорията „Духът на България” на „Годишни награди в туризма 2018”.

44.57% от гласувалите са подкрепили ЕМО „Етър”. Основният претендент на „Етър“-а беше Замъкът в Равадиново. Той завършва на втора позиция с 44,01 %.

Резултати в класацията "Духът на България" на Годишните награди в туризма 2018
Резултати в класацията „Духът на България“ на Годишните награди в туризма 2018

Надпреварата беше изключително оспорвана. Както Габрово Daily писа, в края на ноември временно ЕМО „Етър“ поведе в класацията, след което в следващите дни Замъкът в Равадиново беше на първо място с половината от гласовете. В последния ден от вота ЕМО „Етър“ отново поведе, но до последно финалният резултат не беше ясен поради много близки проценти.

Празник на пестила © ЕМО „Етър“

Музеят участва в класацията с Празник на пестила, известен като габровски шоколад. Събитието се организира от години в музея, пазител на старите традиции на балканджиите. От векове в Габрово се прави вкусотия от сини сливи, наречена пестил или по-позната от първата половина на ХХ век не само в града, но и в страната като „габровски шоколад”. Празникът на пестила в „Етър“-а се провежда от 2013 г.

Класацията „Годишни награди в туризма 2018” е на Министерство на туризма и в нея се гласуваше до 5 декември.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.