Празник на пестила в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър

ЕМО „Етър“ е номиниран за Годишните награди в туризма 2018

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Празник на пестила в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър
Празник на пестила в ЕМО „Етър“ © ЕМО Етър

Етнографският музей на открито „Етър” в Габрово е номиниран в категорията „Духът на България” на Годишните награди в туризма 2018 г. Номинацията е за организирането на Празник на пестила или, както е популярен в страната, Празник на „габровския шоколад”. Наградите се организират от Министерството на туризма.

„Духът на България” се съхранява в Етъра с уникалното представяне на цялостния процес на приготвяне на този продукт от сини сливи, при спазване на традиционната технология и използване на автентичен инструментариум.

През 2014 г. пестилът е вписан в Световната книга на уникалните храни „Арката на вкусовете”. През 2018 г. близо 5000 туристи са посетили Празника на пестила, споделят от ЕМО „Етър“.

Гласува се онлайн на сайта на наградите tourismawards.bg в раздел Категории – Духът на България – Етнографски музей на открито „Етър”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

6 любопитни факта за габровския шоколад пестил и… рецепта за приготвяне


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.