Емил Конрад гостува в Хеликон Габрово

„Идолът на тийнейджърите“ Емил Конрад гостува в „Хеликон“ – Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Емил Конрад гостува в Хеликон Габрово
Снимка: Facebook Emil Conrad

Емил Конрад, който стана идол на българските тийнейджъри, гостува в книжарница „Хеликон“ в Габрово. Популярността му нараства с видеоблога в YouTube, който към момента има над 185 000 последователи. Първата му книга „Нещата, на които не ни учат в училище“ предизвика опашки от тийнейджъри пред книжарниците, чакащи автограф от автора. В социалната мрежа Facebook има вече над 260 000 харесвания, с което задминава дори най-популярните български страници.

На пазара вече се появява и допълненото издание на книгата – „Нещата, на които не ни учат в училище [НЕ] продължението“, което Емил Конрад ще представи в Габрово на 11 октомври от 14 часа.

Емил Конрад качва първите си видеа в интернет през 2006 г., когато е едва на 17 години, първоначално на английски език. Голяма популярност набира няколко години по-късно, когато, вече на български, в своите клипове започва да разказва за нещата, които му се случват в реалния живот, по забавен и атрактивен начин. Снима в дома си и сам обработва видеата си. Създава различни персонажи, най-известният от които е Силвето, която изиграва сам. Най-популярните му поредици от видеа са „Истината или се осмеляваш” и „Войната на половете”.

„Нещата, на които не ни учат в училище“

На страниците на „Нещата, на които не ни учат в училище“ са събрани дванадесет смешно-сериозни, комично-трагични истории. Лъжата, страхът, щастието и очакванията – това са само част от темите в книгата. В дебютното си заглавие влогърът (авторът на видеоблог) Емил Конрад споделя лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Броят на историите кореспондира на дванадесетте класа в училище и всяка от тях засяга тема, близка не само до тийнейджърите. Тринадесетата глава принадлежи на читателите – всеки сам може да допише книгата и да изпрати своя текст. Четири от илюстрациите в нея съдържат QR кодове, които при зареждане отвеждат до четири клипа, създадени специално за книгата.

„Нещата, на които не ни учат в училище [НЕ] продължението“

[НЕ]Продължението съдържа 13-та глава, написана от един от читателите, както и четири съвсем нови видеа, създадени отново специално за изданието.

По информация от „Хеликон“ – Габрово и издателство „Егмонт – България“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.