Габровци настояха за слънчево време на Карнавала с ритуала ДъждоБран

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ДъждоБран - антидъжд ритуал на 1 априлНа 1 април габровци отправиха послание към облаците и синоптиците и измолиха слънчево време за 16 май – деня на габровския Карнавал тази година. Веселият и цветен флашмоб се случи на ул. „Радецка“ в центъра на Габрово. Причината за т.нар. ДъждоБран – ПървоАприлски АнтиДъжд Ритуал, е дъждовното време, което съпровожда напоследък най-шумното и голямо габровско събитие – майския Карнавал.

Докато оркестър „Габрово“ огряваше мрачния ден в жълто и радваше минувачите с весели мелодии, пространството пред сцената се напълни с хора с отворени цветни чадъри. Минувачите се оглеждаха учудено, защото не валеше, а хората с чадърите използваха времето, за да се отдадат на ритмите и после бързичко се разотидоха така, както се и бяха събрали.

ДъждоБран - антидъжд ритуал на 1 април

Дали ритуалът е бил успешен, ще разберем на 16 май от 18 часа, когато с ритуалното рязане на опашката на габровската котка ще започне Карнавалът. Тази година мотото му е „Габровец и котка по гръб не падат“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.