Участие на РК "Цанко Дюстабанов" на НД "Традиция" на възстановка в Благоевград, "Илинденски камбани" © РК "Цанко Дюстабанов"

Дружество „Традиция“ в Габрово ще почете Гергьовден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровският клон на Национално дружество „Традиция“ ще почете Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май с ритуал по освещаване на знаме и изложба на старинни оръжия пред Дечковата къща, съобщават от Община Габрово.

Изложбата на оръжия и предмети, свързани с националноосвободителните борби и войните за независимост, ще бъде открита в 10:00 ч. и ще приключи в 14:00 ч. на Гергьовден.

В 12:00 ч. ще се направи почетен строй и ще бъде извършен ритуал по освещаване и приемане на знамето от Габровския клон „Цанко Дюстабанов“ на НД „Традиция“.

Габровският клон на НД „Традиция“ днес е съставен от 18 души. Повече от 10 години дружеството издирва, популяризира и съхранява родолюбивите традиции за воинските символи и ритуали, националните ценности, оръжието като родова памет, организира и участва във възстановки на битки и събития от българската и местната история.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.