ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily

Драматичен театър Габрово участва в Световното Пражко квадриенале за сценография

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily
ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово © Габрово Daily

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово участва в XIV-то издание на Световното сценографско квадриенале в Прага. Габровският театър представя сценографията на спектаклите на режисьора Петринел Гочев „Ромео и Жулиета“ със сценограф  Юлияна Войкова-Найман и „Жана д’Арк” със сценограф Рин Ямамура. „Ромео и Жулиета“ е носител на две награди „АСКЕЕР“ през 2014 г. в категориите „най-добро представление за годината“ и „сценография“, споделят от габровския театър.

Пражкото квадриенале е най-престижният форум за сценография и театрална архитектура в световен мащаб, чието откриване беше на 6 юни и ще продължи до 16 юни 2019 г.

ДТ „Рачо Стоянов“ е един от трите извънстолични драматични театри, които заедно с други български театри и културни инститиути участват в международното събитие.

Освен чрез ДТ „Рачо Стоянов“, Габрово е представен и с трети проект – „Островът на съкровищата v1.0“ на Малка театрална компания. Това е първият в света куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.