Дом на хумора и сатирата в Габрово

Дом на хумора с творчески уикенд на 22 и 23 септември (КАК ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ?)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Дом на хумора и сатирата в Габрово
Дом на хумора и сатирата в Габрово © ДХС

Домът на хумора и сатирата в Габрово кани на творчески уикенд в почивните 22 и 23 септември. Ето какво споделят от Веселата къща в Габрово:

Ателие с рисунки от цветна тел

В съботния ден ще обърнем специално внимание на изложбата „Светът според Тодор Цонев”. Ще я разгледаме с екскурзовод и ще научим любопитни факти от живота и творчеството на художника. Във втората част на нашата среща ще изработим от цветна тел рисунки, но необикновени. Те ще оживеят в пространството. А как? Запишете се за участие в нашето ателие и ще научите тънкостта на този нов вид рисуване.

Ателие по строеж на мост

В неделя ще строим мостове. Този ден ще посветим на световно известния художник Христо Явашев. След като изгледаме филма „Мост към Кристо” на журналистката Евгения Атанасова -Тенева, ще запретнем ръкави и заедно, в екип (както Кристо винаги е работил), с мама и татко, кака или батко, ще построим мост, с който символично ще се свържем помежду си и с изкуството на Кристо. Не пропускайте и срещата с авторката на филма на 4 октомври, когатo в 18:00 часа в зала „Стефан Фъртунов“ тя ще представи новата си книга „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове”, посветена на един от последните проекти на художника, реализиран през 2016 г. в Изео, Италия.

Как да се запишете за ателиетата в ДХС?

Материалите за ателиетата са осигурени от музея. Ателиетата започват точно в 11 часа. Цената е 5 лв. за 22 септември и 9 лв. за 23 септември. Ако притежавате Членска карта „Приятели на хумора” (младежка или семейна), ще ползвате отстъпка и крайната цена ще бъде съответно 4 лв. и 6.40 лв. Повече за условията за членска карта на Дома на хумора и сатирата може да прочетете в нашата статия тук.

Записванията за ателиетата са до 20 септември (четвъртък) на 066/807 229.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.