1 април в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Домът на хумора и сатирата ще празнува рождения си ден на 1 април с безплатен вход

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

1 април в Дома на хумора и сатирата в ГабровоДомът на хумора и сатирата обявява 1 април за Ден на отворените врати по случай Международния ден на хумора и шегата и 43-ия рожден ден на габровската Весела къща. Всички празнични прояви ще са безплатни за габровци и гостите на града, информираха от Дома на хумора и сатирата в Габрово.

От 10.00 ч. в „Залата на жирафите” е детското матине „Да поиграем с Рачо Ковача“. Празникът за малчуганите е свързан с един от най-известните габровски символи – Рачо Ковача. Посветен е на 80-годишнината от поставянето на скулптурата му на скалата в река Янтра. Главни герои в него са децата от подготвителна група на ЦДГ „Мики Маус“ – Габрово. Ще бъде подреден голям пъзел с образа на Рачо Ковача, ще има викторини, игри и множество изненади. Проявата е част от съвместния образователен проект на Дома на хумора и детското заведение, чрез който децата се запознаха със символите на габровския хумор и ги претвориха във весели истории, рисунки и игри.

Откриването на изложбата „Нашенци преди и сега“ е предвидено за 14.00 ч. в зала 6 на Веселата къща. Тя е посветена на 125-годишнината от рождението на Чудомир. В изложбата ще видим 56 рисунки с молив, туш и акварел на малките художници от школата по изобразителни и приложни изкуства „Арт линия“ в Казанлък, които гостуват за първи път в Габрово.

Казанлъшкият хуморист Чудомир е вдъхновил и малките артисти от Юношеския театрален състав „Смехоранчета“ към Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий-1928“ в Габрово с ръководител Виктория Петрова. За рождения ден на Дома на хумора те са подготвили сценките „Провинциалистки“ и „Художникът“, които ще изпълнят пред гостите на празника.

В 17.30 ч. е откриването на представителната изложба „ФЕКО – 30 години обединени карикатуристи“. Сборната изложба отбелязва 30 години от създаването на Федерацията на европейските организации на карикатуристите (ФЕКО), в която вече членуват организации дори от Австралия, Япония, Египет, Аржентина, Израел, Тайван, Корея и Иран.

30 представители на ФЕКО-организации от 15 страни участват в изложбата със 60 карикатури, специално създадени за отбелязване на кръглата годишнина.

На 1 април в Дома на хумора и сатирата от Франция пристига г-н Бернар Бутон – президент на ФЕКО. Той лично ще открие изложбата и ще поздрави почитателите на хумора в Габрово. Почетни гости на вернисажа ще бъдат и родните карикатуристи Ивайло Цветков – президент на ФЕКО-България и неговият заместник Трайко Попов.

В празничната вечер ще прозвучат изпълнения на дует „Кредо“ и на възпитаници от Музикална школа „Звезди в аванс“ с ръководители Ваня и Радослав Талеви.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.