Филм на габровеца Добрин Кашавелов – в онлайн кампания за финансиране

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Човек на вярата". Снимка: cinecrowd.com/man-of-faith
„Човек на вярата“. Снимка: cinecrowd.com/man-of-faith

Документалният филм „Човек на вярата“ с оператор Добрин Кашавелов от Габрово участва в онлайн кампания за финансиране с цел завършването му. Остават само пет дни до крайния срок. Онлайн даренията за филма се правят на следния сайт. Всеки дарител получава награда в зависимост от стойността на дарението. Към момента филмът е събрал 85% от нужното финансиране.

Филмът разказва за Алекс Орбито – филипински лечител, наричан „един светец от 21-ви век“. Български екип беше допуснат до Орбито, за да заснеме филм за неговата лечителска дарба.

Филмът е проект на списание „Осем“. Ето какво споделят създателите на филма – Ганета Сагова-Стоянова (режисьор и продуцент на филма, главен редактор на списание „Осем“), габровецът Добрин Кашавелов (оператор), Адриана Герасимова (монтажист).

Екипът ни пътува на два пъти, за да заснема уникалните операции на Алекс Орбито –  през ноември 2013 г. и февруари 2015 г.

Филмът ще покаже документални кадри на операции с голи ръце в едър план, някои от тях умишлено представени само от една камера и без никакъв монтаж.

Алекс е смятан за най-големия лечител на ХХI век – лекувал е с огромен успех над 1 милион души, в това число и нас самите. (Във филма ще видите операции върху трима души от екипа.)

Ще ви разкажем няколко от десетките записани от нас истории на хора, които при Алекс са се излекували напълно от безнадеждни според конвенционалната медицина болести. Камерата ще ви срещне с лекари, учени и изследователи, които са наблюдавали и изследвали феномена и се опитват да го обяснят. Ще видите с очите си как от тялото на човек – отново с голи ръце, Алекс материализира и вади „черна магия“. Всичко това е реално, истинско, живо и се случва не толкова далеч на нашата планета.

Целта на „Човек на вярата“ не е да прави зрелище, филмът показва силата на човешкия дух, който може да се справи с всякакви предизвикателства, включително болести, считани за нелечими.

„Човек на вярата” е филм и за Любовта. За голямата любов на малкия човек от далечните Филипини и за малката любов във всеки от нас, която чака да бъде събудена. Филмът ще шокира, провокира, но и ще разшири съзнанието на хората, които го гледат. Със сигурност никой няма да си тръгне равнодушен след прожекцията.

НАГРАДИТЕ

Първите 25 българи, които подкрепят проекта с по 25 евро, ще спечелят възможността за закрита предпремиерна прожекция на „Човек на вярата“, коктейл и среща със създателите на филма седмица преди официалното му пускане по кината през пролетта на 2016 г.!

Всеки наш сънародник, който подкрепи филма с дарение от 5 до 50 евро (включително), ще получи освен пакетните подаръци, заложени към съответното дарение, и безплатни броеве на „Списание 8“.

За въпроси:

Е-мейл: info@manoffaith-documentary.com

Телефон: +359 2 963 28 96

Още за Добрин Кашавелов

Филмът на габровеца Добрин Кашавелов „Global Warning“ („Глобална заплаха“) получи втора награда на реномирания международен конкурс за документални филми „Action4Climate“, като отличието беше определено от жури, председателствано от световно известния режисьор Бернардо Бертолучи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.