Старото школо в Боженци © МАИР Боженци

Боженци кани на безплатни ателиета в Европейските дни на художествените занаяти

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Старото школо в Боженци © МАИР Боженци
Старото школо в Боженци © МАИР Боженци

МАИР „Боженци“ ще се включи за четвърта поредна година в Европейските дни на художествените занаяти в България, съобщават от архитектурно-историческия резерват в габровското село.

В изложбената зала на Старото школо ще се изработват мозайки, каменна, дървена и метална пластика. В главната роля на майстори ще бъдат посетителите, а преподаватели и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще показват и подпомагат работата им.

Събитията в Боженци ще са в събота, 31 март, от 10:00 до 17:00 ч. и в неделя, 1 април, от 10:00 до 15:00 ч.

Ателиетата ще са безплатни за посетителите. Всички, които искат да предизвикат въображението и сръчността си, са добре дошли!

Координатор на Европейските дни на художествените занаяти за България е РСО „Централна Стара планина”.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.