На 9 септември се откриват Дни на камерната музика в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър
Габровски камерен оркестър

43-тото издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика“ ще се открие на 9 септември 2019 г. в Габрово от Камерния ансамбъл „Софийски солисти“.

На откриващия концерт ще бъде почетен 70-годишния юбилей на проф. Пламен Джуров – дългогодишен ръководител на ансамбъл „Софийски солисти“. Изявеният български диригент, композитор, педагог и общественик ще представи световна премиера на създадената през тази година пиеса „Приказка за струнни“. В концерта едно след друго ще прозвучат произведения от класика Марин Големинов и неговия най-малък син Михаил Големинов. За почитателите на филмовата музика ще бъде изпълнена музика от големия грузински композитор Гия Канчели.

Над 90% от произведенията по време на Дни на камерната музика ще прозвучат за първи път в Габрово. За първи път в Габрово ще гостуват флейтистката Ивон Недева, виолончелистът Атанас Кръстев, виртуозният изпълнител на еуфониум Цветан Троянски, цигуларят Иван Пенчев.

Запазва се традицията да има концерт на открито градско пространство. Новост тази година ще бъде концерт със солово участие на почти непознатия за широката публика меден духов инструмент еуфониум.

Повечето от концертите ще се проведат в Художествената галерия „Христо Цокев“, където посетителите ще могат да разгледат и тематичната изложба „Вдъхновени от музиката“ от фонда на Художествена галерия „Христо Цокев“.

Източник: Община Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.