Габровски камерен оркестър © Община Габрово

Днес се откриват Дни на камерната музика в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази вечер се открива 44 издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика“ в Габрово. Първият откриващ концерт на събитието е на Камерния ансамбъл „Софийски солисти“, съобщават от Община Габрово.

Тази година концертите ще се състоят в зала „Възраждане“, а не на традиционното място в Художествена галерия „Христо Цокев“. За първи път фестивалът „Дни на камерната музика“ ще се проведе в значително съкратен вид – само с 4 концерта.

От 19 часа днес в зала „Възраждане“ „Софийски солисти“, под ръководството на Пламен Джуров, ще изпълнят музика от Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Йозеф Хайдн, Волфганг Амадеус Моцарт и Лудвиг Ван Бетховен. Програмата е посветена на 250 години от рождението на Лудвиг Ван Бетховен и включва любими автори на Бетховен, от които той се е учил през целия си живот. Солисти ще бъдат цигуларите Йордан Димитров, Орлин Цветанов и Емил Бошев.

Цената на билетите е 5 лв. За ученици, студенти и лица над 65 г.- 3 лева, абонаментна карта за всички концерти – 11 лв., абонаментна карта за ученици, студенти и лица над 65 г. – 5 лв.

С пълната програма на „Дни на камерната музика“ може да се запознаете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.