Международен фестивал Дни на камерната музика Габрово – за 41-и път!

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър
Габровски камерен оркестър

41-то издание на Международен фестивал Дни на камерната музика Габрово 2017 ще се проведе от 7 до 15 септември. Отново в програмата са включени нетрадиционни концерти, които да разчупят рутината и стереотипите, съобщават от Община Габрово.

По традиция повечето концерти ще се проведат в Художествената галерия „Христо Цокев“, където посетителите ще могат да разгледат ретроспективна изложба с избрани творби от Международния пленер „Боженци“.

9 концерти на фестивала, за първи път – без джаз

Концертите са 9 на брой. За пръв път от много години джазът няма да присъства в програмата, но пък афишът е изключително разнообразен и застъпва широк жанров спектър от концерти. Целта е да се задоволят вкусовете и желанията на високообразованата габровска публика, която по време на фестивалните вечери попълва анкетни карти и по този начин пряко влияе, както на програмирането на Дните на камерната музика, така и на сезона на Габровския камерен оркестър.

Фестивалът ще бъде открит от Габровски камерен оркестър с участието на четирима изпълнители на ударни инструменти. За пръв път на фестивала ще свири обичаният в Габрово пианист Веско Стамболов, който ще изнесе рецитал, посветен на последните клавирни творби на Панчо Владигеров. Запазва се традицията да присъстват големи имена в българското и световното изпълнителско изкуство и да се представят непознати млади таланти.

Първият експериментален концерт за деца

Новост за Габрово е първият експериментален концерт на открито на Габровския камерен оркестър за деца от 1 до 101 години, в който ще бъдат изпълнени класически шедьоври, адресирани към най-малките, но атрактивни и за възрастните. Разширяването на концертната дейност на Габровски камерен оркестър в открити градски пространства има за цел популяризиране на фестивала и  привличане на нова публика.

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА НА ДНИ НА КАМЕРНАТА МУЗИКА ТУК

Дни на камерната музика 2017 (ПРОГРАМА)

Някои от концертите имат свое мото, което ще помогне на всички, които за първи път ще прекрачат прага на фестивалната зала, да се ориентират по-лесно в музикалните послания. По този начин организаторите от Община Габрово се надяват да провокират любопитството на младите хора и те да станат бъдеща публика на този фестивал – запазена марка за висока култура.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.