Габровски камерен оркестър

Дни на камерната музика в Габрово продължават до 14 септември

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 8 септември беше открито 45-то издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика“ в Габрово. Продължава традицията да се представят концерти, в които за пръв път в България ще бъдат изпълнени забравени автори и произведения от епохата на Барока до ХХІ век.

Акцент в програмата е представянето на нови съвременни творби от български, руски, финландски, италиански и френски композитори. Новост е и концертът на международен фестивален ансамбъл, включващ арфа, обой, сопран и пиано. За пръв път в историята на фестивала ще гостуват три камерни оркестъра, два струнни и един от медни духови инструменти, съобщават от Община Габрово.

ПРОГРАМА

На 9 септември, четвъртък, от 19:00 часа, в зала „Възраждане“, дебют в Габрово ще направи международна фестивална формация в състав: белгийската арфистка Габриела Гарсия, италианският обоист Джовани Пистис, сопрано Мариана Панова и пианистката Велислава Карагенова. Програмата включва букет от популярни творби и автори като Астор Пиацола, Морис Равел, Ерик Сати, Жак Ибер, както и напълно непознати пиеси от руския композитор Дмитрий Смирнов, италиански, финландски и български композитори.

На 10 септември, петък, от 20:00 часа, на откритата сцена ИМКА в двора на Дома на културата ще гостува Академичен ансамбъл от медни духови инструменти съставен от изявени млади изпълнители. Програмата включва италианска барокова музика от Джовани Габриели, забавни пиеси от Ханс – Петер Брухман, Виктор Евалд, Берт Маер и както и български класици и съвременни композитори Марин Големинов, Владимир Джамбазов и Калина Андреева.

Входът е свободен! При неблагоприятни метереологични условия концертът ще се състои в зала „Възраждане“

На 11 септември, събота, от 11:00 часа, в зала „Възраждане“, под наслов Музика за деца от 1 до 101 години“, в Габрово ще гостува клавирното дуо Радка Чомакова и Красимира Червенкова. Програмата включва „Детски игри“ от Жорж Бизе, „Детска сюита“ от Клод Дебюси, „Майка ми гъската“ от Морис Равел и „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев.

На 13 септември, понеделник, от 19:00 часа, в зала „Възраждане“, под надслов „Барокови превъплъщения“, Камерният ансамбъл „Софийски солисти“ под ръководството на Пламен Джуров ще изпълнят „Бранденбурски концерт № 6 от Йохан Себастиан Бах, Симфония в ла мажор от най-малкия му син Йохан Кристиан Бах, Сюита „Свети Павел“ от английският композитор Густав Холст, и „Барокова сюита“ от съвременния български композитор Михаил Пеков.

На 14 септември, вторник, от 19:00 часа, в зала „Възраждане“, 45-то издание на Дни на камерната музика Габрово 2021 ще се закрие от Габровски камерен оркестър. Програмата предлага музикална разходка от първата половина на 18 век до 2021 г. За пръв път в България ще се изпълнят „Дармщадска танцова сюита“ от немския бароков композитор Георг Филип Телеман, Концерт за пиано и оркестър от чешкия предкласик Иржи Бенда, Концерт за пиано и оркестър № 2 от изтъкнатия български композитор Велислав Заимов, Концерт за обой и оркестър от Вогън Уилямс и „Малък концерт“ за пиано и оркестър от Борислава Танева. Солисти ще бъдат пианистите Галина Апостолова, Вирджиния Спиридонова и обоиста Йоан Кьосев.

БИЛЕТИ НА КАСАТА В ЗАЛА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ПРЕДИ КОНЦЕРТИТЕ

Цени на билетите 5 лв.* За ученици, студенти и лица над 65 години – 3 лева,

* Абонаментна карта за всички концерти – 17, 50 лв.,

* Абонаментна карта за ученици, студенти и лица над 65 години – 7, 50 лв. *


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.