Днес закриваме 7-ия Смешен филм фест (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Смешен филм фест 7
Смешен филм фест 7

Седмото издание на Смешен филм фест ще бъде официално закрито на церемония тази вечер в зала „Възраждане“. Ще видим кои са наградените филми на фестивала, както и какво са сътворили малките габровчета, участници в детското ателие по анимация. Последният фестивален ден започва със среща с актрисата Катерина Евро.

Среща с любимата актриса Катерина Евро

Първото фестивално събитие за деня е представянето на книгата на Катерина Евро – „Тетрадка за рецепти и спомени”. То ще бъде в 16.30 часа в зала „Възраждане“, когато ще имате възможност да се срещнете с любимата актриса.

„Аз съм Катерина Евро. Тази година ставам на 60, въпреки че все още се чувствам на 17. През тези 60 години снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, омъжих се по любов, отгледах син, а сега си имам и внучка – Катерина. Минах и през щастие, и през тъга. Спечелих и загубих приятелства. Простих се със скъпи за мен хора. Натрупах опит и в готварството, благодарение на моята майка и баба и не на последно място на моя съпруг, който обичаше да си хапва. Сега се осмелих да направя своя кулинарна книга, гарнирана със спомени, и се надявам да съм полезна на тези, които чрез храната искат да зарадват семейството и приятелите си.

Три щури и харизматични жени поднасят една „женска пакост“, зачената сред уханната омая на остров Корфу, алхимична смес от лични преживелици, забавни истории, снимки и вкусни рецепти, пъстра, спонтанна и магична като Катето Евро, извор на много смях, настроение, топлота и кулинарно свещенодействие“.

Ново българско кино

В 18.00 часа започва българският филм „Докато Ая спеше“. Лентата на режисьора и сценариста Цветодар Марков е от 2015 г., с продължителност 90 минути. Оператор е Кирил Паликарски, музиката е на Теодосий Спасов. Участват: Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Георги Кадурин, Ирини Жамбонас, Стефан Мавродиев, Емил Емилов, Станка Калчева, Красимира Кузманова, Ая Мутафчиева.

Седемгодишната Ая прекарва много време в театъра, защото баща й Асен е актьор. Една вечер Ая заспива в апаратната. След края на представлението интригите, предателствата и натрупаното напрежение в театралната трупа постепенно се разрастват. Илюзиите на Асен рухват, когато разбира, че телевизионната звезда Боян ще го измести в отдавна подготвяна постановка и той предизвиква скандал, който прераства в пиянска свада. Ще успее ли Асен да преоткрие себе си с безрезервната подкрепа на жена си и безкористната обич на дъщеря си?

ЦВЕТОДАР МАРКОВ завършва актьорско майсторство и филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. След няколко роли в киното, натрупал опит като продуцент и режисьор на телевизионни предавания, през 2010 г. продуцира и режисира дебютния си пълнометражен игрален филм „Лов на дребни хищници“. От 2011 до 2014 г. режисира телевизионни сериали: „Стъклен дом“, „Революция Z“ и „Фамилията“. „Докато Ая спеше“ е вторият му игрален филм.

Фестивали и награди: Наградата за най-добра мъжка роля на Стефан Денолюбов на 33 ФБИФ „Златна роза“ 2015.

Официално закриване на Смешен филм фест

От 20.00 часа ще бъде официалното закриване на 7-то издание на Смешен филм фест. След награждаването ще видим какво са сътворили децата от Детското ателие по анимация, което се проведе в Дома на хумора и сатирата по време на фестивала.

Непосредствено след церемонията започва аржентинският филм Вино за крадене“. Лентата е от 2013 г. с продължителност 105 минути. Режисьор е Ариел Виноград, сценарист – Адриан Гарелик, оператор – Рикардо Де Анжелис, по музиката на Дарио Ешкенази. С участието на: Даниел Хендлер, Валерия Бертучели, Мартин Пироянски, Пабло Раго, Хуан Лейрадо, Марио Аларкон, Алан Сабах, Луис Сагасти.

Двама опитни обирджии са принудени да се съюзят, за да задигнат бутилка уникално вино от банка в Мендоса.

АРИЕЛ ВИНОГРАД е режисьор и сценарист, роден на 23.8.1977 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Най-популярните му филми са: „Кръглоглавият“ (2006), „Първата ми сватба” (2011) и „Без деца” (2015).

Фестивали и награди: Номинация за „Сребърен кондор” за най-добър филм, голямата награда за женска роля (Валерия Бертучели), за второстепенна роля (Марио Аларкон), за филмова музика, Награди на Асоциацията на аржентинските филмови критици (2014); Голямата награда за сценарий (Адриан Гарелик), Фестивал на латиноамериканското кино, Лерида 2014.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.