Как в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново ще отбележат Независимостта на България (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 22 септември ще отбележим 112 години от обявяването на Независимостта на България. Историческият акт се е състоял на 22 септември 1908 г. в старата столица Велико Търново.

Габрово Daily представя обобщение на празничната програма в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

ГАБРОВО

Оркестър Габрово кани на концерт с българска народна музика. Началото е 18.00 часа на 22 септември, мястото – площад  „Възраждане“, входът е свободен.

СЕВЛИЕВО

С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата Севлиево ще почете Деня на независимостта. Официалната церемония ще бъде на 22 септември от 10:30 часа на площад „Свобода“.

ТРЯВНА

Място: в двора на Славейкова къща

11.00 – 11.05 ч. – Поздравление от г-жа Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна, по случай празника

11.05 – 11.20 ч. – Изпълнения на:

Ученици от СУ „Петко Р. Славейков“ с ръководител Деница Николова
Група „Медени гласчета“ от ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ с ръководител Ивелина Папасчикова

11.25 ч. – Поднасяне на цветя

ДРЯНОВО

22.09.2020 г. от 18.00 ч. пред паметника на „Майка България“

Празнична програма, с участието на:

– деца от Сдружение „Анна-Фолкарт“,

– ученици от Литературно ателие „Книголюбие“ и Формация за автентичен танцов фолклор „Дряновица“ при НЧ „Дряновска пробуда-2008“

– поднасяне на венци и цветя


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.