Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Обявиха датата и темата на Карнавал Габрово 2022

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Следващият Карнавал в Габрово ще се състои на 21 май 2022 г. Това стана ясно по традиция на 11.11. в 11:11 ч., когато в Габрово се дава старт на т.нар. Пето годишно време и карнавалната подготовка.

Темата на Карнавал Габрово 2022 г. ще бъде „Кот доди, гат/д доди“. Това обяви лично кметът на Габрово Таня Христова на откритата сцена на ул. „Радецка“. Мотото е игра на думи с израза „Каквото дойде, когато дойде“, но разговорно и с габровски нюанс – „каквото“ се е превърнало в „кот“ (разбира се, габровската котка), а „когато“ в „гад“ (препращайки към пандемичния вирус).

Припомняме, че през последните две години, 2020 и 2021-а, традиционното карнавално шествие в Габрово не беше провеждано заради извънредната епидемична обстановка.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.