Габровски камерен оркестър

Български пианист в Италия ще изсвири за първи път у нас ранни клавирни концерти от Йозеф Хайдн

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър
Габровски камерен оркестър

Пианистът Тодор Петров гостува на Габровски камерен оркестър в концерт с неизпълнявани в България ранни клавирни концерти от Йозеф Хайдн. Музикалното събитие е на 14 март от 19:00 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово, съобщават от Община Габрово.

Пианистът Тодор Петров живее в Италия. От 2006 г. е преподавател в музикалния факултет на университета в град Сус – Тунис. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ – София и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. През 1981- 1982 г. специализира пиано, камерна музика и клавесин в Париж и Ница.

От 1990 г. Тодор Петров концертира активно в Италия и свири на редица престижни фестивали в Рим, Месина, Добиако с известни оркестри като „Камерата Балтика” и други.

Концертирал е в Англия, Румъния, Франция, Украйна, Германия. Изнася концерти като камерен изпълнител съвместно с музиканти от ранга на Игор Ойстрах, Валери Ойстрах, италианския виолончелист Артуро Болучи, Павел Берман, Анатоли Кръстев, диригента Нелло Санти и др.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.