Габровски камерен оркестър с нов концерт с две премиерни произведения

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър кани на концерт в зала „Възраждане“ на 10 ноември от 19:00 ч., съобщават от Община Габрово. Ще чуем произведения, предложени от публиката, но в програмата са включени и две премиери.

Програмата включва Вивалди – Концерт за цигулка и оркестър № 11 из цикъла „Чудатости“, прочутото Адажио от Албинони, „Циганска рапсодия“ от Морис Равел, първото изпълнение в България на Кончерто гросо № 3 от руския композитор Алфред Шнитке и световната премиера на Концерт за цигулка, виола и струнен оркестър от българския композитор Христо Обрешков.

Гости на Габровски камерен оркестър ще бъдат изявените български цигулари Стоимен Пеев и Йордан Димитров. Към тях ще се присъединят цигуларката Надежда Атанасова, виолистката Галина Ледлова и пианистката Мирела Валявичарска.

Цената на билета е 3 лева. За ученици, студенти и лица над 65 години входът е свободен.

Концертът ще се проведе при спазване на актуалните противоепидемични мерки.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.