АЕК "Етър" - Габрово

Габровският театър играе „Българи от старо време“ в Етъра

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

АЕК "Етър" - ГабровоДраматичен театър „Рачо Стоянов“ ще зарадва гостите на Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ край Габрово със спектакъл по класическата повест „Българи от старо време“. Представленията ще бъдат на 13 и 25 юни от 20 часа в АЕК „Етър“. Осигурен е обществен транспорт от Габрово дотам и обратно.

В неповторимата автентична атмосфера на музея на открито ше оживеят колоритните герои на Любен Каравелов – Хаджи Генчо, дядо Либен, Павлин и Лила. Готви се сватба между двата рода, младите се обичат и с огромно нетърпение чакат съдбовното събитие. Разменят се дарове, празнува се пищен ритуален годеж. Но завистта и злобата не спят. Клюкарите насъскват двамата старци и те се скарват до смърт. Сватбата е отменена.

Режисьор на постановката е Невена Митева, а хореограф Лъчезар Захариев. В роли ще видите Илия Костадинов (Хаджи Генчо), Огнян Каменарски (дядо Либен), Цветина Петрова (Лила), Петко Петков (Павлин), Силвия Боева, Лилия Димитрова и други.

Билети може да се закупят на касата на Драматичен театър – Габрово и до Безистена.

[button-green url=“http://www.bg.gabrovowiki.com/wiki/%D0%A4%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB_%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE_%22%D0%95%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0%22″ target=“_blank“ position=“left“]Прочети за Фолклорен фестивал на открито „Етъра“ в Онлайн енциклопедия Габрово[/button-green]

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.