Оркестър „Габрово“ с висока оценка от Националното отбелязване „80 години Дунавско хоро“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Оркестър Габрово © Община Габрово
Оркестър Габрово © Община Габрово

Оркестър „Габрово“ представи нашия град в Националното отбелязване „80 години Дунавско хоро“. 25 духови оркестъра и много танцови ансамбли от 25 града на България се включиха в честванията, съобщават от Община Габрово.

Оркестър „Габрово“ представи една от най-значимите български творби – „Дунавско хоро“ от Дико Илиев. Организаторите от Съюза на музикалните и танцови дейци изразиха своята благодарност към габровските музиканти за участието им в събитието.

Габровската музикална формация с диригент Николай Венков получи висока оценка за професионализма си.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.