Община Габрово

Габрово, Трявна и Севлиево представиха региона на изложението „Уикенд туризъм“ в Русе

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община ГабровоОбщините Габрово, Трявна и Севлиево представиха региона като атрактивна туристическа дестинация на 11-ото изложение „Уикенд туризъм“ – Русе 2015, съобщиха от Община Габрово. Събитието се проведе от 13 до 15 май в залите на театрален комплекс „Доходно здание“ в Русе.

Трите общини от област Габрово представиха туристически маршрути, обекти, пакети, атракции и услуги. В презентационния панел беше показан филмът „Да се видим в центъра“.

Участието на партньорите е в изпълнение на договорената устойчивост след реализирания през 2014 г. проект „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“. Повече за културно-историческото наследство и възможностите за туризъм на Габрово, Трявна и Севлиево на www.gocenter.bg.

Тази година събитието в Русе отбеляза рекорден брой изложители – 125 регистрирани компании, общини, паркове и неправителствени организации с повече от 400 участници. Стартът на проявата дадоха древноримски войни от групата за исторически възстановки „Легио Прима Италика“ и прабългарската школа за оцеляване „Багатур“.

В съпътстващата програма се проведе и осмото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации, в който участват групи за исторически възстановки и театрални групи. Клубът на професионалните готвачи в Русе предложи дегустация на традиционни русчуклийски специалитети. Нов момент в събитието са уличните артисти.

В пространството пред сградата и във вътрешните фоайета на Доходното здание представителите на туристическия бранш имаха възможност да видят презентации, да обменят контакти и оферти, както и да участват в кръгла маса под патронажа на Министерството на туризма „Туристическото райониране на България – възможности и перспективи“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.