Габрово празнува на 30 вместо 31 декември – какви хумористични колажи се появиха за това

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Нестандартното новогодишно празнуване в Габрово ден преди всички, на 30 вместо 31 декември, започна през 2016 г. Оттогава концертът на площад „Възраждане“ се провежда в предпоследния ден на годината, а на 31 декември няма официални празнични събития.

Габровското нововъведение породи разностранни реакции – от усмивки до критики, но също така и поредица от хумористични колажи в сатиричните страници „Габровски вицове и шеги“ и „Класически габровец“.

Може би най-находчивото и типично габровско обяснение за празнуването на 30 декември е в размера на хонорарите на певците – логично, на 30 декември са по-малки от хонорарите на 31 декември. Вижте и останалите хумористични колажи:

„Всеки сам си преценя” стана българската реплика на годината, обявиха от Катедра „Българска филология” към Факултета по славянски филологии в Софийския университет. Фразата особено подхожда на объркването кога да посрещаме в Габрово Новата година – като другите или преди всички.

Последният хумористичен колаж е посветен на празничния концерт от 2020 г. Тогава, поради забрана за провеждане на масови събития, част от противоепидемичните мерки, общините у нас отмениха новогодишните си концерти на открито. В Габрово обаче концертът с участието на Миро все пак се състоя на 30 декември (репортаж може да видите ТУК). Няколко дни по-късно Регионалната здравна инспекция връчи на кмета на Габрово Таня Христова акт за нарушение, а тя от своя страна обяви, че ще заплати лично глобата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.