Габрово е познато в Япония

Японците високо ценят Националната Априловска гимназия и познават Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ЯпонияИнтересът на Япония към Габрово и България не е случаен. Японците много ценят, обичат и харесват изкуството на Христо Явашев – Кристо и знаят, че е роден в Габрово. Също така популярна е и Националната Априловска гимназия. Японците имат големи традиции в образованието и почит към институциите, които работят в тази сфера. Затова авторитетът на НАГ като наследник на първото новобългарско светско училище е преминал границите не само на Габрово, но и на България и е достигнал далечна Япония.

Това са част от малко познатите факти за Япония, които сподели Юлияна Антонова-Мурата, авторката на книгата „Моши моши, Япония“, дългогодишен дипломат в страната на изгряващото слънце и съпруга на японец.

Тя представи своята книга пред габровци на 29 май в Дома на хумора и сатирата. Авторката сподели, че в книгата й се разкрива ежедневието на японците, тяхното общуване и занимания, отношението им към образованието, работата и забавленията. Тези истории могат да бъдат не само поучителни, но и полезни в разбирането и отношенията ни с далечната азиатска страна, нейната култура и хора.

Възможно е партньорство между Габрово и Япония

Юлияна Антонова-Мурата се срещна и с кмета на Габрово Таня Христова. Авторката е изразила желание да съдейства на Габрово в осъществяването на продуктивно партньорство между Столицата на хумора и далечната страна в областта на културата, образованието и икономиката, съобщават от Община Габрово.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.