Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Габрово без карнавално шествие заради новия коронавирус

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Статията е обновена на 8 май 2020 г., 15:40 ч.

Карнавално шествие в Габрово на 16 май няма да има заради епидемията от новия коронавирус и COVID-19. Това стана ясно окончателно с публикация във Фейсбук страницата „Карнавал Габрово“  на 7 май, когато карнавалът публикува снимки от обличането на паметника на Рачо Ковача.

Вместо шествие ще има карнавален видео стриминг във Фейсбук страницата „Карнавал Габрово“ на 16 май от 19 до 21 часа. Вече е обявен и конкурс за най-карнавална тераса, семейство и домашен любимец.

Рачо Ковача в карнавална премяна и с предпазна маска, 7 май 2020. Снимка: Карнавал Габрово

Любопитното тази година е, че паметникът на Рачо Ковача освен традиционната бяла риза и червен пояс е с маска на лицето. За първи път Рачо се появява с маска в колаж на Фейсбук страницата „Класически габровец“ на 8 март. Това е денят, когато беше обявен първият в страната случай на болен от новия коронавирус в Габрово. Как изглежда Рачо Ковача с маска – на колаж и в действителност, вижте в статията на Габрово Daily тук.

От Община Габрово обявиха днес и повече подробности как ще протече карнавалният 16 май в Габрово – без шествие, но все пак с първия карнавал в света по време на Covid – 19. Четете подробности в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.