Национално честване Шипченска епопея

Над 200 души на Шипка пресъздават боевете от 1877 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национално честване Шипченска епопея
Изображение: Областна администрация Габрово. Photo Place

Над 200 членове на НД „Традиция“ от цялата страна и тази година ще пресъздадат пред погледите на хиляди хора основни моменти от героичните боеве при Орлово гнездо за отстояване на Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Габрово.

„Акцентът във възстановката на 22 август ще бъде личното присъствие на всеки един от нас – участниците, защото така образите ще „оживеят“ в своята значимост и исторически важна роля за свободата на страната ни”, разказват членовете на дружеството.

Ентусиазъм, отговорност и национална принадлежност ще проличат във всички моменти на възстановката, тъй като НД „Традиция“ има за цел да покажа автентичността и реализма на униформите, оръжията, действията и образите. Всеки детайл от мероприятието е важен, всеки исторически миг е значим и всяка представена личност преминава през душата на участниците, така че събитието да оживее пред присъстващите, като ги прави свидетели на онези тежки дни на борба и героизъм, дни – изпълнени с хиляди човешки съдби.

Героите не са забравени!  Събитията се помнят, разказват и пресъздават във всяка от възстановките на НД „Традиция“ , а в това всеки ще може да се увери, ако се качи на 22 август на връх Шипка.

Вижте цялата програма на събитията на 22 август на Шипка и в Габрово тук.

На 22 август ще бъдат организирани безплатни автобуси от Габрово до Шипка, вижте подробности тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.