Бившата консултативна поликлиника в Габрово © Габрово Daily

Представят в Габрово българския архитектурен модернизъм в две изложби

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Бившата консултативна поликлиника в Габрово © Габрово Daily
Бившата консултативна поликлиника в Габрово © Габрово Daily

Пътуващата изложба „Български архитектурен модернизъм“ гостува в Габрово, съобщават организаторите. Тридесет табла, представящи различни жилищни, обществени и индустриални сгради от Модерното движение, ще бъдат представени на открито пред Дом на хумора и сатирата – Габрово на крайречната алея „Аврам Гачев“.  Откриването е на 18 април от 16:00 ч.

От 17:30 ч. организаторите планират разходка из централната градска част за запознаване на място с част от емблематичните образци на архитектурния модернизъм в Габрово.

От 18:30 ч. в галерия „Орловска 10“ ще бъде открита изложбата “Образци на архитектурния модернизъм в Габрово”. Ще има и кратки презентации-лекции за историята на стила на модернизма у нас. Вечерта ще завърши с концерт на немската етно група „Auraire“ от 19:30 ч. отново в галерията на ул. „Орловска“.

Изложбата „Български архитектурен модернизъм“. Образци от 1920-те, 1930-те и 1940-те“ е резултат от няколкогодишни изследвания в цялата страна на екипа на едноименната Фейсбук страница Васил Макаринов и Теодор Караколев.

Пътуващата изложба вече е представяна във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, Културен център „Морско казино“ в Бургас, Общинска библиотека „Искра“ Казанлък, Национален политехнически музей и Нов български университет (Галерия Униарт) в София и др.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.