Компютърна игра за Габрово Gabroville

БНР представи проекта за първата компютърна игра за Габрово – Gabroville

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Компютърна игра за Габрово Gabroville
Компютърна игра за Габрово Gabroville. Снимка: Емил Михов

БНР – програма „Христо Ботев“ представи проекта за първата историческа градска компютърна игра у нас за Габрово. Авторът на концепцията и проекта Момчил Цонев гостува на предаването „Артефир”.

Чуйте интервюто с Момчил Цонев на сайта на БНР тук

Gabroville ще представи с анимация най-уникалните габровски факти и места, олицетворение на марката Габрово. С помощта на играта в две версии – на български и на английски език, повече хора в България и по света ще научат за най-големите постижения на Габрово и габровци. Тази година отбелязваме 155-годишнината от обявяването на Габрово за град  и проектът ще преосмисли историята, културното ни наследство и памет по нестандартен начин, чрез езика на съвременните изкуства.

Всичко за предстоящата компютърна игра за Габрово може да откриете на презентационния сайт www.gabroville.com.

Играта Gabroville се създава по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“ на сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.