Обявиха датата на Празник на възрожденските градове „Балканът пее и разказва“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Празникът на възрожденските градове „Балканът пее и разказва“ ще се проведе на 11 юни, съобщават от Община Дряново. В празника участват шест общини – Котел, Елена, Трявна, Гурково, Твърдица и Дряново.

Решението е взето по време на работна онлайн среща с представители на шестте общини. Изтеглен е и жребий за реда на участие. По традиция първи са представителите на домакините – тази година това е Котел. След тях на сцената на площад „Възраждане“ ще излязат представителите на Трявна, Гурково, Елена, Твърдица и Дряново.

„Балканът пее и разказва“ е празник на балканските градове от двете страни на Стара планина – Твърдица, Гурково, Елена, Дряново, Трявна и Котел. За първи път той се провежда в гр. Елена през юни 1974 г. Неговата цел е съхраняването на фолклорните традиции, тяхното опазване, обогатяване и приобщаване на населението към народните ценности, запазване разнообразието на българската идентичност.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.