Японската флейтистка Ацуко Кога

Световноизвестна японска флейтистка гостува на Габровския камерен оркестър

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Японската флейтистка Ацуко Кога
Японската флейтистка Ацуко Кога

Японската флейтистка Ацуко Кога ще гостува в концерт на Габровския камерен оркестър. Музикалното събитие е на 23 февруари /петък/ от 19 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“, съобщават от Община Габрово.

Програмата включва Концерт за флейта и оркестър от немския бароков композитор Телеман, Сюита от чешкия романтик Леош Яначек, филмова музика от японския композитор Тору Такемицу и Концерт за флейта и оркестър от Рика Сузуки.

Флейтистката Ацуко Кога e родена във Фукуока, Япония. Завършва Музикалния институт Toхo в Токио, след което Парижката консерватория в класа на проф. Пиер-Ив Арто. Продължава обучението си в Германия в Music Hohschule в Кьолн, както и в Мюнхен с проф. Андрас Адриан. Ацуко Koга е лауреат на първи награди в многобройни международни конкурси в Италия, Испания, Румъния и Токио. Понастоящем е флейтист – солист на Оперно-симфоничния оркестър в Магдебург (Германия), както и международно изявен солист. Ацуко Кога гастролира като солист в най-известните оркестри в Европа, Япония и Америка.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.