Арт центърът на името на Христо Явашев ще бъде филиал на Дома на хумора

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

За създаване на филиал „Център за съвременно изкуство „Кристо и Жан-Клод“ към Дом на хумора и сатирата – Габрово гласуваха единодушно всички общински съветници, съобщават от Община Габрово.

През 2013 г. Общинският съвет задължи кмета на Габрово да предприеме действия за създаване и изграждане на Център за модерно изкуство, а в началото на тази година даде съгласие за безвъзмездно придобиване на собственост върху имота на бившия Техникум по текстил, както писахме в Габрово Daily. За целта е необходимо институционално учредяване на Центъра.

На заседание на 28 октомври Общински съвет Габрово даде съгласие филиалът да се помещава в сградата на Дома на хумора и сатирата, да се финансира чрез бюджета на музея и да му бъдат предоставени за опазване и представяне 50 броя подписани постери на проекти, реализирани от Кристо и Жан-Клод.

Проектът на решението за създаване на филиал ще бъде изпратен за съгласуване от министъра на културата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.