Честване на Ботьо Бараков в София

„Арт ефир“ на програма „Христо Ботев“ представя мецената Ботю Бараков

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Честване на Ботьо Бараков в СофияГабровският меценат Ботьо Бараков ще бъде тема на предаването „Арт ефир“ на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио на 8 януари 2015 г. (четвъртък). Неговият племенник Пламен Бараков ще бъде гост в предаването от 14:00 до 14:30 ч.

Тържествено честване на 100-годишнината на Ботьо Бараков се състоя в Габрово на 27 ноември 2014 г. Във Френския институт в София на 10 декември миналата година също беше отбелязана годишнината. Гостите гледаха премиерно и първия документален филм за мецената „Пророкът на Кораба на изкуствата“.

Повече за личността на Ботьо Бараков може да прочетете от статията на Габрово Daily тук

Репортаж от честването на Ботьо Бараков в София може да прочетете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.