Писателят Ангел Иванов с коледно четене в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Младият габровски писател Ангел Иванов кани на коледно четене в Кафе-клуб „Алфрида“ в Габрово на 23 декември от 17:30 ч. Ангел е автор на сборника с разкази „Техническа проверка“, но за коледното четене е подготвил не само текстове от дебютната си книга, но и нови текстове, както и коледни разкази. Входът е свободен.

„Техническа проверка“ е отличена с Голямата награда на най-престижния конкурс за дебютна литература “Южна Пролет“ 2019. Един от текстовете в нея – “Добрият християнин“ – получи националния приз “Рашко Сугарев“ за публикуван къс разказ. “Техническа проверка“ е номинирана още за Годишните награди на Портал “Култура“ в категория “Проза“  и за наградите на Клуб “Перото“ в НДК в категория “Дебют“.

Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Завършва Априловската гимназия с профил “Английски език“. Впоследствие следва “Журналистика“ в СУ “Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио “Реакция“. Работил е като наемник-надничар в завод за метали, гардеробиер в НДК, рецепционист в хижа, пазач в склад за топло- и хидроизолации в ЖК „Люлин“ 3, уличен музикант, копирайтър на свободна практика и телевизионен сценарист в „Ку-Ку Презареждане“, „Господари на ефира“ и други предавания. Пътувал е на автостоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора Атон (няколко пъти). Част от тези многобройни пътувания и професии са описани в сборника с разкази “Техническа проверка“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Ах, този арт“ ви представя Ангел Иванов с разказа „Прости ми, Лариса!“ от дебютната му книга „Техническа проверка“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.