„Аз съм Българка!“ на Радослав Първанов гостува на Празниците в Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровският фотограф Радослав Първанов ще представи втората част от проекта си „Аз съм Българка!“ в Севлиево. Откриването ще бъде на 9 октомври 2019 г. от 17:30 ч. в сградата на Община Севлиево, а повод са празниците на града.

Изложбата включва 30 снимки със сюжетите от продължението на Национален проект „Аз съм Българка!“, сред които са Севлиево, Боженци, Ловеч, Плевен, тревненският сокай, първите ни столици Плиска и Велики Преслав, Мадарският конник, Седемте Рилски езера и други.

Създаден е и специален 20-минутен филм, озвучен от Иван Петков – DJ 89, нашумял със сполучливата си електронна музика с етно мотиви. Мелодията „Аз съм Българка!“ е уникална и може да бъде чута единствено във филма.

Изложбата ще остане в сградата на Община Севлиево до 12 ноември. След това ще гостува в Народното събрание на Република България и Трявна.

„Аз съм Българка!“ от началото до момента

Родолюбивата идея завладява Радослав Първанов още в края на 2014 година, когато прави фотосесия с носия на първия си модел в Старинния Пловдив. Цялата 2016 година той посвещава на заснемането на сюжетите от първата част на проекта си. Целта на „Аз съм Българка!“ е да покаже в поредица от цветни фотоси един събирателен образ на Българката и България чрез сюжетите, които заснема в различни кътчета на Родината ни.

До момента фотоизложбата „Аз съм Българка!“ е представяне над 15 пъти на места като Народното събрание на Република България, „Двореца“ в Балчик, Копривщица, Събора на сънародниците ни в чужбина „На мегдана на другата България“ и Седмицата на фотографията в Милано.

През пролетта на 2018 г. Радослав Първанов организира кастинг за фолк модели в България, като подбира нови 20 млади българки за участие в „Аз съм Българка!“ – Продължението. Първият обявен сюжет от продължението е заснет в град Ловеч през месец януари. Непрекъснатият снимачен процес започва в навечерието на Великден през април със заснемане на сюжета  „Плевен“ и завършва през ноември.

До края на 2018 година са реализирани 27 сюжета от продължението с участието на 22 девойки. Заснети са над 65 знакови места в България, като специално място заемат природните дадености на страната ни и важни исторически забележителности. В тази втора част от проекта всички сюжети са придружени и от личен разказ за преживяването по време на снимките, който авторът на проекта и екипът му подготвят и публикуват в мрежата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.