"Аз съм Българка!" - проект на Радослав Първанов

„Аз съм Българка!“ на Радослав Първанов в Народното събрание за 140-годишнината от Освобождението на Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Аз съм Българка!" - проект на Радослав Първанов
„Аз съм Българка!“ – проект на Радослав Първанов

Габровският фотограф Радослав Първанов ще представи проекта и изложбата „Аз съм Българка!“ в Народното събрание на Република България.

Повод за представянето са 140 години от Освобождението на Габрово (10 юли), както и 140 години от Шипченската епопея. Град Габрово и околностите са заели голяма част от проекта. Авторът споделя, че обича своя роден край, който е наситен с исторически места, пряко свързани с Освобождението и Възраждането.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово и габровките в проекта „Аз съм Българка!“ на фотографа Радослав Първанов

По покана на народния представител от Габрово г-н Николай Сираков, авторът и продуцент Радослав Първанов, заедно с няколко участнички, ще открият изложбата на 5 юли 2017 година от 11.30 часа в северното фоайе на парламентарната сграда.

„Аз съм Българка!“ – картинен образ на България

23-годишният фотограф Радослав Първанов, роден в Габрово, се е заел да създаде цялостен картинен образ на България. Той получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това. 20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо 28 сюжета на фона на знакови културни и исторически места в страната.

Радослав Първанов готви триезичен албум

Авторът не крие своето вълнение и благодарност към депутата Сираков за отправената покана. Според Радослав Първанов, това е едно от най-подходящите места за експониране на такъв тип снимки. Това е една от възможностите идеологията на родолюбивия проект да излезе извън границите на България.  Надява се също и че след представянето в Народно събрание ще успее да реализира издаването на триезичен албум с историческа информация и снимки, както и календар с фотосите.

България е представена в авторския му проект със сюжетите Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата – Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна,  Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА В СПЕЦИАЛНОТО ИНТЕРВЮ С РАДОСЛАВ ПЪРВАНОВ В ГАБРОВО DAILY

Радослав Първанов: Имам идея за проект „Аз съм Българка, аз съм от Габрово!“

Идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета. Авторът има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски останалата част от страната.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.