Радослав Първанов ще представи фотографския проект "Аз съм Българка!" в Милано

Радослав Първанов представя „Аз съм Българка!“ в Милано тази седмица

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Радослав Първанов ще представи фотографския проект "Аз съм Българка!" в Милано
Радослав Първанов ще представи фотографския проект „Аз съм Българка!“ в Милано. Снимка: „Аз съм Българка!“

Младият габровски фотограф Радослав Първанов ще представи своя национален фотографски проект „Аз съм Българка!“ на 9 и 10 юни в италианския град Милано. Тогава под наслов „Нашенските обичаи“ ще се състои най-мащабното българско фолклорно събитие извън страната – четвъртото издание на пътуващия събор „На мегдана на другата България“.

Това е първото представяне на проекта, филма и фотоизложбата извън България, съобщава авторът Радослав Първанов. Габровецът ще присъства на събора заедно с част от участничките в първата част от проекта. За публиката в Милано специално е подготвен интерактивен продукт, който ще бъде показан за първи път.

Радослав Първанов ще сподели пред нашите съотечественици постигнатото от проекта за изминалата вече една година от официалното му представяне, активната работа по втората част „Аз съм Българка!“ – Продължението, както и кампанията за набирането на средства за издаването на триезичния фотоалбум „Аз съм Българка!“ – Историята.

На пътуващия събор на любителските групи за български фолклор ще се съберат 43 групи от 11 страни, които ще представят тематични танци от български народни обичаи като лазаруване, коледуване, сватба и други. За първи път тази година ще се даде сцена и на българската народна песен, като през втория ден ще имат възможност да се изявят и 7 певчески групи.

„Аз съм Българка“ – и в Седмицата на фотографията в Милано

Веднага след събора в Милано Радослав Първанов ще представи творбите от фотопроекта си в Седмицата на фотографията в Милано – Milano Photo Week, един от най-престижните форуми на фотографското изкуство в света. По този повод 24-годишният фотограф подготвя специално създадена изложба от цветна фотография, която ще запознае участниците и посетителите на MPW 2018 със знакови исторически места в България и красотата на българската девойка, облечена в богата народна носия.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.