Австрийските музикални седмици гостуват в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Австрийски музикални седмици в ГабровоКамерен концерт, част от Австрийските музикални седмици, ще се състои в Габрово на 20 май от 19.00 часа в  ХГ „Христо Цокев”, съобщиха от Община Габрово. Входът е свободен.

Участие ще вземат баритонът Тил Фон Орловски и добре познатата на габровската публика пианистка Мария Червенлиева.

Австрийските музикални седмици се провеждат за 19-и път в България. Те са под почетния патронаж на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и са израз на дългогодишното сътрудничество между България и Австрия в областта на културата.

Събитието цели не само да представи австрийското творчество, но да допринесе за активния културен обмен между двете държави и да даде поле за изява на талантливи български композитори и изпълнители. В основата на програмата е музиката от модерната класика до най-новите произведения, които са комбинирани с известни произведения на класиката и романтиката.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.